Midsummer installerar solcellstak på industrifastighet i Lerum – näst största ordern någonsin

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har genomfört en av sina största installationer av solcellstak hittills, för den västsvenska väggtillverkaren Saxi. Taket är cirka 1450 kvadratmeter stort och täcker Saxis fabrik och huvudkontor i Stenkullen.

– Vi strävar efter att bli klimatsmarta, hållbara och energioberoende med sänkta elkostnader och valde ett tunt och lätt solcellstak av Midsummer. Vi ser redan att vi långa perioder producerar mer elektricitet än vi konsumerar, bl a under helgerna, och kan då sälja det överskottet på elmarknaden, säger Tobias Norlander, ägare och VD, Saxi.

– En avgörande faktor till varför vi valde just Midsummer är att deras produkt är så tunn och lätt att den enkelt kan läggas på vårt industritak. Kiselpaneler hade varit för tunga för vårt tak.

Saxis huvudkontor med fabrik och lager i Stenkullen nära Lerum täcks nu av ett cirka 1450 kvadratmeter stort solcellstak från Midsummer, som har installerat 858 paneler av modellen BOLD på taket. Det motsvarar i storlek nästan som en ishockeyrink och är Midsummers näst största solcellstaksorder någonsin. Varje panel är på 200 W vilket ger en total effekt på 167 kW.

Se bifogat bildmaterial.

Taket är ett typiskt industritak, nästan platt vilket möjliggör installation av solpaneler på hela taket. Liksom många industritak är det inte tillräckligt starkt för konventionella kiselpaneler.

– Med våra lätta och flexibla tunnfilmspaneler som fästs på befintliga tak med en stark fästmassa undanröjer vi behovet av takpenetration och eftersom panelerna är så lätta jämfört med kiselpaneler kan de läggas även på svagare tak, säger Midsummers VD Sven Lindström.

– Kommersiella fastigheter är en stor marknad som är särskilt intressant för oss tack vare våra produkters unika egenskaper som gör dem särskilt lämpliga för industritak. Vi kan se fram emot fler liknande installationer.

Saxi Vägg AB är en av Nordens största aktörer inom rörliga väggsystem, installation och service. Företaget erbjuder svensktillverkade vikväggar, vikdörrar och ridåväggar som finns i alla kommuner i Sverige.

Midsummer BOLD är en ultralätt och flexibel solpanel som bland annat är avsedd för bitumen- och plastmembran som underlag, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak. Midsummer BOLD är framtagen för större takytor på kommersiella fastigheter, industribyggnader, lagerlokaler och idrottsarenor men också flerbostadshus och privata bostäder.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktpersoner:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar och säljer solceller till aktörer inom bygg, tak och solcellsinstallation samt tillverkar, säljer och installerar solcellstak direkt till slutkunder. Bolaget utvecklar och säljer också utrustning för produktion av flexibla tunnfilmssolceller till strategiskt utvalda samarbetspartners samt maskiner för forskningssyfte. Solcellerna är av typen CIGS (består av koppar, indium, gallium och selen) och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission. Se midsummer.se

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!