Tillbehör från Midsummer

Midsummer erbjuder ett flertal batterier för energilagring och laddboxar för laddning av elbil. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Batterier för energilagring

Midsummer erbjuder batterier för energilagring från ett flertal världsledande leverantörer i olika prisklasser och med unika produktegenskaper. För att komplettera ditt köp av solpaneler med ett batteri, kontakta oss, så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Fördelar med batterier

Ladda istället för att sälja

Med ett batteri kan du spara din överskottsel och använda den när den behövs som mest istället för att sälja den till elnätet.

Moln eller kväll?

När den direkta produktionen av solenergi inte räcker till används elen från batteriet för att täcka behovet i hushållet.

Grönt avdrag

Med det nya gröna avdraget kan du dra av 50 % för installation av lagring av egenproducerad elenergi.

Minskade belastningstoppar

Fördelen med att minska belastningstopparna är att du kan använda fler laster parallellt utan att vara tvungen att uppgradera till större huvudsäkringar i hemmet vilket också sparar på utgifter.

Ekonomiska fördelar

Ladda batteriet med både solenergi och från elnätet när behovet är som minst. Om solen inte skiner kan du fortfarande köpa in el när priset ligger som lägst för att använda när priset är som högst.

El även under strömavbrott

Vid avbrott i elnätet eller strömavbrott kopplar batteriet automatiskt bort sig från nätet och övergår i ödrift för att säkra upp så att du har el när det är mörkt hos grannen.

(ENBART FÖR UTVALDA BATTERIER)

Genom att installera batterier hemma tillsammans med ditt solcellstak så får du möjligheten att lagra den energi dina solceller genererar under dagen och använda den under tider då solen inte lyser. 

På så sätt använder du din egna solenergi under en större del av dygnet och kapar dina elkostnader. Det finns även lösningar som möjliggör att huset elbehov försörjs av enbart batterierna vid ett strömavbrott.

Batteriet kopplas ihop med ditt elsystem och solcellanläggning och mäter den överskottsström som din anläggning i vanliga fall skulle skicka ut och sälja på elnätet. Finns det tillräckligt med ström för att ladda batteriet så kopplar batteriet på sig och tar tillvara på den energi som annars skulle sålts på nätet.

När kvällen sedan kommer så laddas batteriet ur och du använder elen från ditt batteri istället för att köpa den från elnätet. När batteriet är urladdat så går du tillbaka till det traditionella sättet av att köpa el från nätet.