Socialt ansvar

På Midsummer sker ett ständigt arbete för social hållbarhet. Vi tar ansvar för våra medarbetare och deras hälsa samtidigt som vi vill vara med och bidra till ett bättre samhälle. Genom företagets samhällsansvar (CSR) kan vi se över företagets påverkan på olika intressenter som kunder, leverantörer, anställda och delägare.

För ett bättre samhälle

Schyssta villkor – för alla!

I enlighet med affärsmålen tar vi på Midsummer ett stort ansvar kring de sociala faktorerna, där följande riktlinjer gäller:

01

God etik

Midsummer accepterar inte någon form av tvångsarbete eller ogiltigt arbete på någon av arbetsplatserna kopplade till verksamheten.

02

Säker arbetsmiljö

Midummers arbetsmiljö ska vara säker och hälsosam.

03

Likabehandling

Midsummer behandlar alla lika oavsett kön, ålder, nationalitet, religion, ursprung och liknande.

04

God livskvalité

Arbetsmiljön på Midsummer bidrar till en balancerad livsstil som tillförser en god livskvalité.

05

Utbildningsmöjligheter

Midsummer erbjuder en god arbetsmiljö som öppnar upp för en fortsatt personlig utveckling där vi, bland annat, ger ut utbildning vad gäller arbetssäkerhet eller för allmän kompetensökning.

I vår CSR policy kan du läsa mer om våra riktlinjer och hur vi jobbar inom detta område.

Integritet och god etik

Vi tar ansvar för de anställdas rättigheter

Midsummers verksamhet drivs med hjälp av en uppförandekod som vi har upprättat med hänsyn till verksamhetens vision, värderingar och riktlinjer kring hållbar utveckling.

Dessutom med alla finansiella krav, mål och riktlinjer för verksamheten sker all aktivitet med hänsyn till integritet och med god etik.

Midsummer följer riktlinjerna stadgade av den allmänna förklaringen av mänskliga rättigheter (FN), de tio principerna för FN:s Global Compact och International Labour Organization (ILO). Midsummer tar sitt ansvar för att respektera de anställdas och samhällets rättigheter i den utsträckning som påverkas av verksamheten.

Detta säger våra medarbetare

Elmira Seidametova

”Det bästa med Midsummer är känslan att jag är en del av ett lag och en familj, där man får vara med och komma med idéer och ta beslut. Skratten på jobbet! Att jag känner att mitt jobb tillför något för samhället och bidrar till en bättre värld.”

Roll: Ekonom på finansavdelningen.

Har arbetat på Midsummer sedan: 2020

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag tar hand om kundreskontran (kundfakturering), leverantörsreskontra, momsredovisning, kontering, bank (in-, utbetalningar), avstämningar, kontakt med myndigheter (Skatteverket, SCB…), olika slags rapporter och analyser – KPI m m.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag jobbade som redovisningskonsult på bokföringsbyrå tidigare.

Vad tycker du om med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att det aldrig är tråkigt, det finns alltid olika saker att lösa. Jag har ett jobb som innebär ansvar, utveckling och egna initiativ.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
Variationen i arbetsuppgifter i samband med effektivisering/digitalisering av bokföringen, samt mötet med andra människor och kollegor gav mig utveckling och nya insikter. Att få ta del av andras erfarenheter och tips gav nya perspektiv och upplevelser som blev till stor hjälp i mitt dagliga arbete. Jag lär mig alltid nya saker, både jobbrelaterade och annat.

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Den här känslan att jag är en del av ett lag och en familj, där man får vara med och komma med idéer och ta beslut. Skratten på jobbet! Att jag känner att mitt jobb tillför något för samhället och bidrar till en bättre värld.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På min lediga tid är jag mycket familjeorienterad, intresserad av kultur, umgås med vänner, älskar naturen, vandring, gruppträning.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Jag har spelat tennis, har gått på orientalisk dans och jag gillar att rita och sy.

Erik Rantala

”Det är en ynnest att ingå i ett team som får framtiden att hända idag. Mina kollegor är mycket fokuserade, och hela gänget är helt enkelt en skön samling människor som kommer från hela världen. De flesta av oss gör lite allt möjligt och det skapar verkligen en grund för en unik kultur och en härlig arbetsmiljö här på Midsummer.”

Roll: Programvaruingenjör

Har arbetat på Midsummer sedan: 2017

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag gör många olika saker, men jag kan nämna några i alla fall! Jag utvecklar ny programvara för våra avdelningar, utvecklar och underhåller programvara för vår befintliga maskinpark i produktionsanläggningen och administrerar våra databaser och fjärrsupportsystem. Jag sköter också provisionering och kundinstallationer för våra verktyg DUO och UNO. Jag testar och implementerar ny maskinvara i våra maskiner.

Vad har du arbetat med tidigare?
Lite av varje faktiskt! För länge sedan jobbade jag i finansbranschen, men jag har också arbetat i livsmedelsbutiker och bokhandlar samt inom byggbranschen. Jag har också utbildning inom landskapsvetenskap, som fokuserar på processerna som har skapat de landskap vi ser omkring oss idag.

Vad tycker du om med ditt jobb?
Jag uppskattar verkligen att min roll innebär så många olika arbetsuppgifter. Det faktum att jag kan gå direkt från ren programmering ena dagen till att I/O-kontrollera en kommunikationsbuss nästa dag. Att sitta i ett planeringsmöte för en installation den tredje dagen och när mötet är slut bara rycka till mig mitt universalinstrument för att göra en snabb koll av något innan jag beger mig tillbaka till kontoret för att optimera ett par tabeller i en databas.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
I min roll har jag förstått att helheten är det allra viktigaste, man ska inte fastna för mycket i detaljer. Kör på bara!

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Det är en ynnest att ingå i ett team som får framtiden att hända idag. Mina kollegor är mycket fokuserade, och hela gänget är helt enkelt en skön samling människor som kommer från hela världen. De flesta av oss gör lite allt möjligt och det skapar verkligen en grund för en unik kultur och en härlig arbetsmiljö här på Midsummer.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag trivs i naturen och i min amerikanska vintagebil. Jag försöker hälsa på familjen så mycket jag kan och gillar att titta på kartor över områden jag inte har besökt tidigare. Det bästa som finns är att planera en utflykt eller bara fiska vid min stuga i bergen.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Jag är väldigt förtjust i armbandsklockor! Det gör att jag har full koll på väderstrecken var jag än är, så jag kommer aldrig vilse. På fritiden kollar jag gärna på föreläsningar inom naturvetenskapliga ämnen.

Furqan Mahmood

”Det viktigaste man behöver veta om Midsummer är att alla hjälper varandra och hur viktigt det är att ägna en del av sin tid till att hjälpa och utbilda andra. Jag kan säga att jag är mycket stolt över att ha börjat min karriär i ett sådant här internationellt företag där medarbetarna kommer från hela världen.”

Roll: Konstruktionsingenjör

Har arbetat på Midsummer sedan:2016

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag utformar och utvecklar maskiner och produkter, främst DUO-maskinen men även andra maskiner och produkter som Midsummer har behov av. Jag hjälper andra avdelningar med deras projekt, för att de ska utföra sina uppgifter och nå Midsummers mål.

Vad har du arbetat med tidigare?
Midsummer är det första företaget jag haft möjlighet att arbeta på efter att jag tog examen från högskolan. Tidigare har jag också jobbat som översättare (arabiska-svenska) i några månader. Jag har också varit truckförare!

Vad tycker du om med ditt jobb?
Att designa saker från scratch till en fullt fungerade produkt. Jag får hjälpa andra att uppnå sina projektmål genom att konstruera saker som de behöver åt dem. Det finns alltid nya möjligheter att växa och få ny erfarenhet.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
Jag har fått mer och mer erfarenhet under de år som jag jobbat här, både genom att samarbeta med andra i team och genom mitt eget arbete. Med tiden har jag arbetat med ett allt större antal projekt och fått mer och mer ansvar. Det har lärt mig att prioritera mina projekt och hur jag ska beräkna varje projekts varaktighet.

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Här finns så många erfarna medarbetare som jag får möjlighet att arbeta med och både växa och få mer erfarenhet av. Det viktigaste man behöver veta om Midsummer är att alla hjälper varandra och hur viktigt det är att ägna en del av sin tid till att hjälpa och utbilda andra. Jag kan säga att jag är mycket stolt över att ha börjat min karriär i ett sådant här internationellt företag där medarbetarna kommer från hela världen.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag gillar att träna på gym och håller på med flera andra sporter. Filmer/serier är också ett stort intresse.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Mina ögon är väldigt skarpa, jag har väldigt god syn.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
info@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!