Stororder för solenergiföretaget Midsummer – får order på produktionsutrustning värd 64 miljoner kronor

Det börsnoterade svenska solenergiföretaget Midsummer (https://www.midsummer.se/) har fått en order från den amerikanska solpanelstillverkaren Sunflare (https://www.sunflaresolar.com/) på produktionsutrustning för tillverkning av tunnfilmssolceller att levereras nästa år. Ordervärdet är cirka 64 miljoner kronor. Midsummer är en av världens ledande utvecklare och leverantörer av avancerade lösningar inom solenergi.

Solenergiföretaget Midsummer har fått en beställning från Sunflare på produktionsutrustning för tillverkning av tunnfilmssolceller. Maskinerna ska installeras i en ny solpanelfabrik i Kina som invigs nästa år. Ordervärdet är cirka 64 miljoner kronor. Produktionen av utrustningen påbörjas efter nyår vid Midsummers fabrik i Järfälla utanför Stockholm och leverans sker till kund under 2019.

– Vi är glada över att få denna stora order på produktionsutrustning för tillverkning av tunnfilmsolceller. Den typ av tunnfilmssolceller som Midsummer utvecklar produktionsutrustning för, blir alltmer efterfrågade världen över, inte minst för sin låga vikt och flexibilitet som passar utmärkt i urbana miljöer men även för den miljövänliga produktionen och med den enkelhet installation kan ske. Som ett exempel på hur starka de globala trenderna är, kan nämnas beslutet nyligen i Kalifornien att alla nya hem som byggs i delstaten måste ha solenergi installerat från den 1 januari 2020, alltså redan om ett år. Det byggs över 70 000 hus i delstaten varje år. Andra delstater väntas följa efter, liksom andra länder, säger Sven Lindström, VD, Midsummer AB.

– Efterfrågan på våra produkter i USA har överträffat våra förväntningar och vi behöver snabbt expandera vår produktionskapacitet med hjälp av vår etablerade partner Midsummer. Våra nya produkter, inklusive våra moderna designade takpannor, har rönt stor uppmärksamhet i branschen. Vi är angelägna om att leverera innovativ solenergi i applikationer som i stor utsträckning är jungfruliga. Marknaden står inför en stark tillväxt och vi är mycket väl positionerade att ta en stor andel av den, säger Philip Gao, VD, Sunflare.

Sunflare, med globalt huvudkontor i La Verne, Kalifornien, USA, är världens ledande leverantör av massproducerade flexibla tunnfilmssolceller av typen CIGS som passar särskilt väl för installation på svaga tak och nya tak för såväl privata hem som för fabriker och kontor. Tillverkningen sker i Kina och företaget satsar främst på den kaliforniska marknaden och på sikt även på resten av USA och Asien.

– Framtiden är mycket ljus för solenergi, även utan subventioner. Vi vill ligga i teknisk och marknadsmässig framkant i denna utveckling. Vi har anställt 40 nya medarbetare i år och byggt ut vår fabrik i Järfälla med 1 200 kvadratmeter för att möta efterfrågan på våra produkter, avslutar Sven Lindström.

Snabb tillväxt av intäkter och vinst

Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmsolpaneler och också ett ledande svenskt tillväxt- och exportföretag. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen. Midsummer är idag ledande i världen om att kunna producera lätta, böjbara, robusta solpaneler med hög energieffektivitet.

Midsummer omsatte 115 miljoner kronor 2017 och 165 miljoner kronor under årets första nio månader 2018. Rörelseresultatet var 25 miljoner kronor (2017) respektive 30,7 miljoner kronor (januari-september i år).

2019: billigare batterier och större fokus på miljöeffekterna av solpaneltillverkning

Läs VD Sven Lindströms sex förväntade globala trender inom förnybar energi och solenergi 2019 här som har publicerats i ett flertal internationella facktidningar.

För bilder, vänligen besök: https://midsummer.se/press/media-gallery 

27 december 2018

För ytterligare information vänligen kontakta:
Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV).

Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel 08-503 000 50. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se 

VIKTIG INFORMATION
Denna information är sådan information som Midsummer AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:45 CET den 27 december 2018.

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!