Midsummer + Hemma = Sant

I samarbete med Hemma erbjuder vi möjligheten att finansiera ditt solcellstak genom ett bolån med grön rabatt.

Tre anledningar till att finansiera ditt solcellstak genom ett bolån med grön rabatt från Hemma

01

Lägre ränta = lägre månadskostnad

02

Ökat värde på huset

03

Lägre elkostnad

Vilka är Hemma?

Hemma är ett bostadskredinstitut specialiserat på grön finansiering. Hemma vill accelerera den gröna omställningen av bostäder genom att göra det enklare och lönsammare för hushåll att investera i ett klimatsmart boende. Hemma säkerställer att hushåll som investerar i energieffektivisering eller förnybar energi kan få en attraktiv bolåneränta.

01

Ansök enkelt online

Fyll i ansökan och signera med BankID. Det tar bara ett par minuter. Oroa dig inte, du binder dig inte vid någonting.

02

Få svar direkt

Vår ambition är att ge besked inom några minuter. Därefter kompletterar du med amorteringsunderlag och signerad solcellsoffert på minst 4,5 kW.

03

Signera lånehandlingarna
Acceptera erbjudandet, välj låneupplägg och signera lånehandlingar. Skandia fixar flytten av lånet. Har du ansökt om tilläggslån för solceller betalas det ut samtidigt som flytten.

Referenskunder

Jenni, 53 år
Sparar 3 330 kr per år

“Vi fick information om Hemma efter att vi köpt solceller och valde att byta bolån eftersom vi kunde sänka vår bolåneränta från 1,83% till betydligt lägre. Tänk om vi fått informationen innan så hade vi sluppit krångla med låneansökan hos vår bank. Slår man ihop kalkylerna för solceller och Hemmas bolån så ser det riktigt bra ut."

André, 49 år
Sparar 13 749 kr per år

“Jag fick ett väldigt bra erbjudande med solcellspaket och konkurrenskraftig ränta på bolånet. Väldigt bra koncept. Kändes självklart att ta det erbjudandet”

Tim, 32 år
Sparar 46 542 kr per år

“Det var inga tveksamheter. Fick möjlighet till bättre ränta tack vare att jag installerade solceller. Informationen om Hemmas erbjudande är det bästa mail jag fått hittills i år. Solcellerna blir ju i princip gratis!”

Räkneexempel

Ett genomsnittligt hushåll har ca 2 500 000 SEK i bolån, en ränta på ca 1,47 % (3 mån rörlig) och 57 % i belåningsgrad. Genom att finansiera din solcellsanläggning från Midsummer med ett tilläggslån och samtidigt flytta bolånet till Hemma gör du, förutom avkastningen från solcellerna, ytterligare en besparing på sänkta räntekostnader enligt nedan.

Midsummer WAVE

Värde på bostad: 4 700 000
Bolån inkl. tilläggslån för Midsummer WAVE: 2 756 500

Nuvarande räntekostnad (1,47 %): 3 377 kr/mån
Ny räntekostnad (1,09 %): 2 504 kr/mån

Du sparar: 10 475 kr/år

Midsummer SLIM

Värde på bostad: 4 700 000
Bolån inkl. tilläggslån för Midsummer SLIM: 2 789 000

Nuvarande räntekostnad (1,47 %): 3 417 kr/mån
Ny räntekostnad (1,09 %): 2 533 kr/mån

Du sparar: 10 598 kr/år

Vill du veta mer om Hemma Bolån?

Om du saknar någon information kan du läsa mer under frågor och svar hos Hemma.

Att byta tak är en stor ekonomisk investering som kan öka husets värde men framför allt husets livslängd. Det är viktigt att inte vänta för länge med att byta tak när taket börjar blir dåligt. Om bytet sker för sent kan även underliggande konstruktion såsom vind, väggar, råspont och takstolar ta skada, vilket i sin tur kommer leda till en större kostnad.

Något direkt facit för när du bör byta ditt tak finns inte, men det finns vissa tecken som tyder på att det börjar bli dags. Hur snabbt taket slits kan handla om både yttre faktorer så som omgivningen och husets läge, men även inre faktorer som takets befintliga kvalitet och hur takläggningen såg ut vid förra tillfället det byttes. Vissa omgivningar är mer påfrestande än andra, till exempel om huset ligger nära en skog. Genom att göra årliga kontroller får du en bra översikt av hur ditt tak mår.

Punkterna nedan kan ge en bra indikation på om ett takbyte börjar närma sig:

  • Läkten har börjat ruttna
  • Det syns ojämnheter i taket
  • Det läcker in vatten
  • Takpannor, plåt eller takpapp har börjat spricka
  • Undertakets färg har förändrats
  • Det finns mögel på råspont eller vind
  • Det finns grus i hängrännorna (kan innebära att takpannorna börjat vittra sönder)

Det finns många faktorer som spelar in i val av tak, till exempel pris, utseende, underhåll och monteringstid. I många fall väljs samma material som redan ligger på befintligt tak, med hänsyn till vad som passar bäst rent estetiskt och att det befintliga takets konstruktion är gjort för att klara tyngden av materialet.

Om du vill byta material måste du fastställa att ditt tak klarar vikten av det nya taket och att det är rätt taklutning, samt undersöka om du behöver söka bygglov. I de flesta fall behövs inget bygglov om du väljer att behålla takets ursprungliga material samt färg, men det kan skilja sig från kommun till kommun eller om du bor i ett detaljplanerat område.

Midsummers solpaneler består av tunnfilmssolceller av typen CIGS, vilket gör de tunna, lätta, flexibla och diskreta. Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

För dig som funderar på solpaneler och behöver byta tak inom några år kan det vara en god idé att samordna dessa projekt. Med Midsummer som enda avtalspart behöver du inte ha kontakt med flera olika entreprenörer, utan kan känna dig trygg med att vi tar hand om hela projektet från början till slut. Genom att slå två flugor i en smäll slipper du också extra kostnader för byggställningar och installation vid ett annat tillfälle.

Om man behöver söka bygglov eller ej varierar beroende på vilken kommun man bor i eller om man bor i ett detaljplanerat område. I de flesta fall behövs inget bygglov om du väljer att behålla takets ursprungliga material samt färg. Om du vill byta material måste du fastställa att ditt tak klarar vikten av det nya taket och att det är rätt taklutning.

Solcellerna tillverkas i vår produktionsanläggning i Järfälla med vårt egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Solcellerna sätts sedan ihop till färdiga solpaneler, också det i Järfälla.

Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

Våra solpaneler är utanpåliggande och följer takets form och ligger tätt ovanpå takets tätskikt. Med andra ord är de integrerade i designen, men inte tekniskt integrerade, vilket innebär att de kan appliceras på befintliga byggnadsmaterial. Resultatet blir ett diskret solcellstak. 

Midsummer SLIM har en effekt på 111 W/m² och Midsummer WAVE 110 W/m². 

Våra solceller har en verkningsgrad på 15-15,5 %.

Midsummer garanterar 90 % av den förväntade toppeffekten efter 10 år och 80 % av den förväntade toppeffekten efter 25 år samt lämnar 10 års produktgaranti. Läs mer om våra garantier här: Garantier_Midsummer

Midsummer + Hemma bolån = Sant

Med ett solcellstak från Midsummer har du möjlighet att sänka din bolåneränta genom att byta till ett bolån med grön rabatt från Hemma. Hemma erbjuder bolån med 1,09%-1,85% effektiv ränta upp till 85% belåningsgrad.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!