Midsummer lanserar ny teknik – Power Mesh Technology ger ökad effekt och diskretare utseende

Solenergiföretaget Midsummer (https://midsummer.se/) lanserar Power Mesh Technology – en teknik som ökar solcellernas effekt och ger ett diskretare utseende av slutprodukterna, samtidigt som tidigare fördelar såsom flexibilitet, hållbar produktionsprocess och klassledande viktegenskaper är bevarade.

’’Vår unika säljfördel är sedan tidigare våra solpanelers utseende och vi strävar ständigt efter att våra kunder inte ska behöva kompromissa mellan elegans och effekt. Att de nu blir ännu mer visuellt osynliga och effektiva känns väldigt lovande. Vi tror och hoppas att detta kommer skapa ett ännu större intresse för våra produkter’’, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Nya Power Mesh Technology består av ett tätt rutnät utan de tidigare synliga linjerna på solcellerna, vilket resulterar i en lägre resistiv förlust i solpanelerna. Dessutom ökar strömmen tack vare mindre skuggning och en större aktiv area. Med introduktionen av denna teknik kan Midsummer öka den genomsnittliga moduleffekten med upp till 10 %.

En viktig del i Midsummers dagliga arbete är omfattande forskning och produktutveckling. Forskningsteamet arbetar främst inom förbättringar av verkningsgraden av solceller och utveckling av nya typer av tunna och byggnadsintegrerade solpaneler.


Bifogade filer

Pressmeddelande: Midsummer lanserar ny teknik (application/pdf)

Nya Power Mesh Technology (image/png)

Sign up for our newsletter

The newsletters contain information about
Midsummer and solar energy in general

To the top

Products
Get in touch

+46 (0) 8-525 096 10
Opening hours:
Måndag-fredag 08.00-17.00
info@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Follow us

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Campaign

Roof material SEK 0 *

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!