Midsummer lämnar in ansökan om etableringsstöd till Invitalia

Nu har Midsummer lämnat in en ansökan om etableringsstöd till den italienska statliga institutionen Invitalia som ytterligare ett steg i etableringen av en storskalig produktion av solpaneler i form av en fabrik i Italien. Den färdiga fabriken kommer att göra Midsummer till den största producenten av CIGS-solpaneler i Europa.

I november tecknade Midsummer avtal för köp av en fabrikslokal i Bari i södra Italien. Nu tar företaget nästa stora steg mot en fabrik med storskalig solpanelstillverkning med en beräknad toppkapacitet på 50 MW per år genom att skicka in ansökan om etableringsstöd till Invitalia.

Ansökan har tagits emot väl av myndighetsrepresentanter på både lokal och nationell nivå. Etableringsstödet består av en del bidrag och en del lån och beslut om beviljande väntas komma under första halvåret av 2021.

– Det har varit en spännande och gedigen process och vi har fått mycket goda relationer med Invitalia som ser stora möjligheter med vår etablering i Italien. De ser väldigt positivt på vår affärsidé och på de lokala arbetsmöjligheter som kommer att uppstå på plats i Bari, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

– Vi är väldigt tacksamma för de möjligheter som detta förmånliga etableringsstöd skulle innebära och att vi kommer kunna titulera oss som den största CIGS-solpanelstillverkaren i Europa när fabriken är i full drift, säger Jarno Montella, VD för Midsummer Italia.

Kort om Invitalia:
Invitalia är en statlig institution för investeringar och ekonomisk utveckling, som ägs av det italienska ekonomiministeriet. Invitalia strävar efter att öka Italiens ekonomiska tillväxt och fokuserar på strategiska sektorer för utveckling och arbete. De hanterar alla nationella incitament och EU-medel som finns tillgängliga för att skapa nya innovativa företag och erbjuder också kostnadsfria tjänster till utländska investerare.

 

Kontaktperson:

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
E-mail: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 76 789 77 78

Bifogade filer

Release (application/pdf)

Midsummer WAVE (image/jpeg)

Bari Midsummer (image/jpeg)

Sven Lindström (image/jpeg)

Jarno Montella (image/jpeg)

Sign up for our newsletter

The newsletters contain information about
Midsummer and solar energy in general

To the top

Products
Get in touch

+46 (0) 8-525 096 10
Opening hours:
Måndag-fredag 08.00-17.00
roofs@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Follow us

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Campaign

Roof material SEK 0 *

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!