Midsummer återigen bland Sveriges snabbast växande teknikföretag

För femte året återfinns Midsummer (https://midsummer.se/) på Deloittes lista över Sveriges snabbast växande teknikföretag – Sweden Technology Fast 50 – och landar i år på 40e plats.

Under perioden 2015-2018 har solenergiföretaget Midsummer haft en tillväxtökning på 606 procent. Detta har gett Midsummer ännu en placering på Deloittes lista över Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019. Under gårdagen mottog Midsummers VD Sven Lindström utmärkelsen på Sweden Technology Fast 50 Awards som arrangerades på Fotografiska i Stockholm.

– Vi är jätteglada att än en gång uppmärksammas bland den svenska teknikeliten. Midsummers återkommande placerigar på Sweden Technology Fast 50 visar att vi är ett hälsosamt växande bolag som ligger i framkant både när det kommer till teknik och affärsmodell, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Sweden Technology Fast 50 baseras på kriterier som snabb tillväxt, innehav av äganderättsskyddad teknologi, stor satsning på forskning och utveckling av teknologi, samt vissa miniminivåer på omsättning och år i verksamhet. Midsummer har även placerats sig år 2011, 2012 (förstaplacering), 2014 och 2018.

Mer information om Sweden Technology Fast 50 and högupplöst bild.

Årets lista.
 

Kontaktperson:

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
Epost: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 73 532 25 29

 

Om Midsummer
Midsummer är en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för tunnfilmssolceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Det energiproducerande plåttaket Midsummer solar roofs levereras med integrerade solpaneler för enkel installation. Midsummers lätta, tunna och flexibla solpaneler ger ett estetiskt tilltalande solcellstak som även håller att gå på.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: midsummer.se

Bifogade filer

Press release (PDF) (application/pdf)

Sign up for our newsletter

The newsletters contain information about
Midsummer and solar energy in general

To the top

Products
Get in touch

+46 (0) 8-525 096 10
Opening hours:
Måndag-fredag 08.00-17.00
roofs@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Follow us

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Campaign

Roof material SEK 0 *

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!