Midsummers maskiner

Världsunika maskiner för massproduktion av CIGS-solceller samt forskning och utveckling av framtidens solceller.

Midsummer DUO

Midsummer DUO är ett nyckelfärdigt produktionssystem för CIGS-solceller utan kadmium. Med en kompakt design ämnad för hög kapacitet, driftsäkerhet och överlägsen materialanvändning är DUOn oslagbar vid tillverkning av böjbara tunnfilmssolceller.

FoU-verktyg

För avancerad forskning använder vi en uppgraderad version av vårt produktionssystem Midsummer DUO. Vi har också ett generiskt forskningsverktyg vid namn Midsummer UNO, som är optimalt för grundläggande solcellsforskning, till exempel vid universitet. Dess resultat kan med enkelhet implementeras för kommersiell produktion i Midsummer DUO.

Solenergi i skarpt läge

Midsummers maskiner innebär oändliga möjligheter. Av de böjbara, slitstarka solcellerna tillverkas solpaneler som kan integreras i till exempel plåttak, takpannor samt papp- och membrantak. Även eldrivna fordon och tältdukar. Endast fantasin sätter gränser.

Byggnadsintegrerade solpaneler

Midsummers diskreta solpaneler integreras med enkelhet i de flesta typer av tak och passar lika bra till privata villor som till lägenhetshus. Midsummer SLIM för falsade plåttak, Midsummer WAVE för takpannor och Midsummer BOLD för papp- eller membrantak, som då ersätter takpannor eller plåt på villor.

Kommersiella byggnader

Midsummers solpaneler är optimala för stora industrilokaler och idrottsarenor, där vikt-begränsningar och brandsäkerhet gör det omöjligt att installera traditionella solceller. Det krävs heller ingen penetrering av takets ytskikt vid montering, vilket minimerar risken för fuktskador.

Fordon i rörelse

Med Midsummers böjbara solceller på taket, möjliggörs laddning av fordons batterier. Företaget Clean Motion har utvecklat det elektriska fordonet Zbee. Målet var att skapa ett fordon med så lite resurser som möjligt, utan att behöva kompromissa med säkerhet eller design. 

Projektet visar tydligt att det finns stor potential att ersätta konventionell batteriladdning i framtiden.

Vill du veta mer om våra maskiner?

Om du vill veta mer om våra maskiner är du varmt välkommen att kontakta oss.